Laadpalen voor elektrische auto’s

Tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) van de VvE van 4 november 2019 kreeg het bestuur opdracht om nader onderzoek te doen naar de mogelijkheden van het plaatsen van laadpalen voor elektrische auto’s in de garage van het gebouw Wintertuin.

Op grond van gedaan onderzoek zal het bestuur de leden op de ALV het voorstel voorleggen (vooralsnog) niet over te gaan tot het plaatsen van laadpalen voor elektrische auto’s in de garage van het gebouw Wintertuin, dan wel het faciliteren van zo'n voorziening. Download de bevindingen van het bestuur.

Download
Onderzoek Bestuur VvE naar laadpalen.pdf
Adobe Acrobat document 134.2 KB

Verwarmingsunit

De verplichte tweejaarlijkse controle is in elk appartement halverwege 2019 uitgevoerd en zal in 2021 weer plaatsvinden. Deze controle wordt uitgevoerd door monteurs van de firma De Noordt uit Breda. Tijdens deze controle worden bijvoorbeeld pakkingsringen van de verwarmingsunit vervangen omdat deze na verloop van tijd verharden. Hierdoor zou lekkage kunnen ontstaan.

Kijk regelmatig niet alleen in de meterkast waar de watermeter geplaatst is, maar ook in de kast ernaast. De monteur van De Noordt gaf aan dat de verwarmingsunits nu meer dan 15 jaar oud zijn en kunnen gaan lekken. Dat zal dan bij de warmtewisselaar gebeuren die in de witte kast zit. Eerst zullen er af en toe druppeltjes komen en dat wordt naarmate de tijd vordert steeds erger. Er kan zelfs een straaltje water gaan lopen met alle schadelijke gevolgen van dien. Om dit te voorkomen dient U eigenlijk wekelijks te controleren of er bij u waterdruppels aan de verwarmingsunits hangen. Mocht dat zo zijn neemt u dan direct contact op met de De Noordt. Deze komen dan kijken en zullen in overleg met u maatregelen treffen. Mocht het zo zijn dat uw warmtewisselaar defect is, dient hij vervangen te worden en dat is voor de eigenaar een dure reparatie. Firma De Noordt vervangt,  indien nodig, de huidige verwarmingsunit Ferroli URS  voor de Ferroli  BlueCity 300. De kosten hiervan zijn €1700,-  geplaatst,  incl. btw..

Er zijn nu inmiddels meerdere warmte- wisselaars in het gebouw vervangen.

Het is overigens ook mogelijk de verwarmingsunit te huren bij EnNatuurlijk i.p.v. te kopen. Dit kost jaarlijks €126,19 (incl. btw. Prijspeil 2020).

Het telefoonnummer van de firma De Noordt in Breda is 076-5711430.