Rookmelders

Vanaf 1 juli 2022 is in iedere woning een werkende rookmelder verplicht. Deze verplichting bestaat al sinds 2003 voor nieuwbouwhuizen, maar in de nieuwe wetgeving staat dat ook in bestaande woningen op iedere verdieping een rookmelder moet hangen.

 

Huiseigenaren van bestaande woningen zijn zelf verantwoordelijk voor het ophangen van rookmelders die voldoen aan de eisen én voor het plegen van onderhoud. Huur je de woning? Dan is de verhuurder verantwoordelijk voor het ophangen van voldoende werkende rookmelders. De huurder is wél zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van de rookmelders.

 

In de Wintertuin zitten oorspronkelijk twee geïntegreerde (in het alarmsysteem) rookmelders. Werken deze nog wel?

 

Veel bewoners/eigenaars hebben het alarmsysteem uitgeschakeld. Dan werken de rookmelders ook niet meer en bent u dus verplicht een aparte rookmelder aan te brengen.

 

Klik hier voor meer informatie.


Muizenissen

Regelmatig worden er weer (veld)muisjes waargenomen in appartementen, ook op hogere verdiepingen. Het advies is: Zorg dat er in de loggia's geen eten aanwezig is wat muizen eten. 

Huis- of veldmuizen eten alles, maar ze houden wel het meest van noten, zaden, granen en peulvruchten. Populair zijn ook vette producten, zoals boter, kaas en spek. Daarnaast is de muis gek op zoet voedsel, want van suiker krijgt hij veel energie. Dus ja, muizen komen ook op fruit af, want daar zitten suikers in.

 

Ook is het aan te raden een zgn. ultrasone muizenverjager (diervriendelijk, geen gif) te gebruiken. Deze zijn te koop bij veel online winkels.

Als je er niets aan doet heb je er zo ontzettend veel meer.  


Laadpalen voor elektrische auto’s

Tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) van de VvE van 4 november 2019 kreeg het bestuur opdracht om nader onderzoek te doen naar de mogelijkheden van het plaatsen van laadpalen voor elektrische auto’s in de garage van het gebouw Wintertuin.

Op grond van gedaan onderzoek zal het bestuur de leden op de ALV het voorstel voorleggen (vooralsnog) niet over te gaan tot het plaatsen van laadpalen voor elektrische auto’s in de garage van het gebouw Wintertuin, dan wel het faciliteren van zo'n voorziening.

 

Via onderstaande knop zijn de bevindingen van het bestuur te downloaden.


Verwarmingsunit

Kijk regelmatig niet alleen in de meterkast waar de watermeter geplaatst is, maar ook in de kast ernaast. Zeker de oorspronkelijke verwarmingsunits/afleversets, die nu meer dan 20 jaar oud zijn, kunnen gaan lekken. Eerst zullen er af en toe druppeltjes komen en dat wordt naarmate de tijd vordert steeds erger. Er kan zelfs een straaltje water gaan lopen met alle schadelijke gevolgen van dien. Om dit te voorkomen dient u eigenlijk wekelijks te controleren of er bij u waterdruppels aan de verwarmingsunit hangen. Mocht dat zo zijn, neem dan direct actie.

 

Heeft u nog een contract met de firma De Noordt, neem dan contact op via 076-5711430. Deze komen dan kijken en zullen in overleg met u maatregelen treffen. Mocht het zo zijn dat de unit vervangen dient te worden, dan kan firma De Noordt een nieuwe KVM afleverset plaatsen. (Prijs op aanvraag.) 

  

Het is overigens ook mogelijk de afleverset te leasen bij Ennatuurlijk i.p.v. te kopen. Dit kost jaarlijks €145,38 (Prijspeil 2024). Heeft u al een afleverset via Ennatuurlijk, bel dan bij problemen 085-2734555. 


Onderhoud verwarming en ventilatie (Beëindiging contract De Noordt)

Het collectief contract van de VvE met betrekking tot het onderhoud van afleverset en ventilatie unit in uw appartement met de firma De Noordt is gestopt met ingang van 1 jan 2021. Dit als gevolg van het feit dat diverse eigenaars inmiddels een afleverset leasen bij EnNatuurlijk waar het onderhoud bij inbegrepen zit.

 

Mocht u geen afleverset leasen en het onderhoud door De Noordt willen continueren, dan kunt u zelf een nieuw onderhoudscontract afsluiten met De Noordt voor zowel de afleverset als de ventilatie unit in uw appartement.

Firma De Noordt, Tel: 076-5711430 

info@denoordt.nl

 

Maar het staat u uiteraard  vrij om een ander installatiebedrijf te zoeken.

 

De Noordt heeft duidelijk aangegeven geen onderhoud meer te zullen verrichten aan de ventilatie unit bij die eigenaars die een afleverset leasen bij Ennatuurlijk. Zij zullen dus zelf een installatiebedrijf moeten zoeken voor een onderhoud aan de ventilatie unit. De Technische commissie heeft uitgezocht welke bedrijven eventueel hiervoor benaderd kunnen worden.

 

Installatiebedrijf v.d. Goorbergh Brugsteen 4 Breda, Tel 076-5412263

info@installatiebedrijfvdgoorbergh.nl

 

AWS Mathenessestraat 41 Breda, Tel 076-5600330

https://www.aws-breda.nl/contact/