Rookmelders per 1 juli 2022 verplicht

14-4-2022

Vanaf 1 juli 2022 is in iedere woning een werkende rookmelder verplicht. Deze verplichting bestaat al sinds 2003 voor nieuwbouwhuizen, maar in de nieuwe wetgeving staat dat ook in bestaande woningen op iedere verdieping een rookmelder moet hangen.

 

Huiseigenaren van bestaande woningen zijn zelf verantwoordelijk voor het ophangen van rookmelders die voldoen aan de eisen én voor het plegen van onderhoud. Huur je de woning? Dan is de verhuurder verantwoordelijk voor het ophangen van voldoende werkende rookmelders. De huurder is wél zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van de rookmelders.

 

In de Wintertuin zit oorspronkelijk een geïntegreerde (in het alarmsysteem) rookmelder. Werkt deze nog wel?

 

Veel bewoners/eigenaars hebben het alarmsysteem uitgeschakeld. Dan werken de rookmelders ook niet meer en bent u dus verplicht een aparte rookmelder aan te brengen.

 

Klik hier voor meer informatie.


Met ingang van 1 januari 2021 zal het collectief contract van de VvE met betrekking tot het onderhoud van de verwarmingsketels en de ventilatie unit in uw appartement met de firma de Noordt stoppen.

Dit als gevolg van het feit dat diverse eigenaars inmiddels een verwarmingsketel leasen bij Veolia ( EnNatuurlijk) waar het onderhoud bij inbegrepen zit. 

Mocht u geen verwarmingsketel leasen en het onderhoud door de Noordt willen continueren, dan kunt u zelf een nieuw onderhoudscontract afsluiten met de Noordt voor zowel de verwarmingsketel als de ventilatie unit in uw appartement.

Tel: 076-5711430; info@denoordt.nl

 

Maar het staat u uiteraard  vrij om een ander installatiebedrijf te zoeken.

 

 

De Noordt heeft duidelijk aangegeven geen onderhoud meer te zullen verrichten aan de ventilatie unit bij die eigenaars die een verwarmingsketel leasen bij Veolia (EnNatuurlijk). Zij zullen dus zelf een installatiebedrijf moeten zoeken voor een onderhoudscontract voor deze unit als zij geen gebruik maken van Veolia. De Technische Commissie heeft uitgezocht welke bedrijven eventueel hiervoor benaderd kunnen worden.

 

v.d.Goorbergh                             AWS

Brugsteen4 Breda                        Mathenessestraat 41 Breda

076-5412263                               076-5600330


Muizenissen

11 juli 2020

Er zijn weer (veld)muisjes geconstateerd, in appartementen, ook op hogere verdiepingen. Het advies is: Zorg dat er in de loggia's geen eten aanwezig is wat muizen eten. 

Huis- of veldmuizen eten alles, maar ze houden wel het meest van noten, zaden, granen en peulvruchten. Populair zijn ook vette producten, zoals boter, kaas en spek. Daarnaast is de muis gek op zoet voedsel, want van suiker krijgt hij veel energie. Dus ja, muizen komen ook op fruit af, want daar zitten suikers in.

Ook is het aan te raden een zg. ultrasone muizenverjager (diervriendelijk, geen gif) te gebruiken. Deze zijn te koop bij veel online winkels.

Als je er niets aan doet heb je er zo ontzettend veel meer.  


Laadpalen voor elektrische auto’s

Tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) van de VvE van 4 november 2019 kreeg het bestuur opdracht om nader onderzoek te doen naar de mogelijkheden van het plaatsen van laadpalen voor elektrische auto’s in de garage van het gebouw Wintertuin.

Op grond van gedaan onderzoek zal het bestuur de leden op de ALV het voorstel voorleggen (vooralsnog) niet over te gaan tot het plaatsen van laadpalen voor elektrische auto’s in de garage van het gebouw Wintertuin, dan wel het faciliteren van zo'n voorziening. Download de bevindingen van het bestuur.

Download
Onderzoek Bestuur VvE naar laadpalen.pdf
Adobe Acrobat document 134.2 KB

Verwarmingsunit

Bijgewerkt op 8 oktober 2021. 

Kijk regelmatig niet alleen in de meterkast waar de watermeter geplaatst is, maar ook in de kast ernaast. De monteur van De Noordt gaf aan dat de verwarmingsunits/afleversets nu meer dan 15 jaar oud zijn en kunnen gaan lekken. Dat zal dan bij de warmtewisselaar gebeuren die in de linker kast zit. Eerst zullen er af en toe druppeltjes komen en dat wordt naarmate de tijd vordert steeds erger. Er kan zelfs een straaltje water gaan lopen met alle schadelijke gevolgen van dien. Om dit te voorkomen dient U eigenlijk wekelijks te controleren of er bij u waterdruppels aan de verwarmingsunits hangen. Mocht dat zo zijn neemt u dan direct contact op met de De Noordt. Deze komen dan kijken en zullen in overleg met u maatregelen treffen. Mocht het zo zijn dat uw warmtewisselaar defect is, dient hij vervangen te worden en dat is voor de eigenaar een dure reparatie. Firma De Noordt vervangt,  indien nodig, de huidige verwarmingsunit Ferroli URS  voor de Ferroli  BlueCity 300. De kosten hiervan zijn ongeveer €1900,- incl. montage en materiaal, incl. btw. Prijspeil 2021.

Er zijn nu inmiddels meerdere warmte- wisselaars in het gebouw vervangen.

Het is overigens ook mogelijk de verwarmingsunit te huren bij EnNatuurlijk i.p.v. te kopen. Dit kost jaarlijks €126,19 (incl. btw. Prijspeil 2020).

Het telefoonnummer van de firma De Noordt in Breda is 076-5711430.