Verhuren parkeerplaats

Het komt de laatste tijd regelmatig voor dat bewoners van de appartementen aan de Parade vragen of zij een parkeerplaats kunnen huren onder de Wintertuin.

 

Het staat eigenaars uiteraard vrij om de parkeerplaats te verhuren, echter komt er wel wat bij kijken. Voor externen, dus personen die niet in de Wintertuin wonen, is er een aparte sleutel waarmee zij toegang kunnen krijgen tot de parkeergarage. Dat is niet dezelfde sleutel die u als bewoner heeft. Deze aparte sleutel is à raison van 25 euro verkrijgbaar via het secretariaat. Dit geldt ook voor eventueel een extra handzender à raison van 50 euro.


Rookmelders

Vanaf 1 juli 2022 is in iedere woning een werkende rookmelder verplicht. Deze verplichting bestaat al sinds 2003 voor nieuwbouwhuizen, maar in de nieuwe wetgeving staat dat ook in bestaande woningen op iedere verdieping een rookmelder moet hangen.

 

Huiseigenaren van bestaande woningen zijn zelf verantwoordelijk voor het ophangen van rookmelders die voldoen aan de eisen én voor het plegen van onderhoud. Huur je de woning? Dan is de verhuurder verantwoordelijk voor het ophangen van voldoende werkende rookmelders. De huurder is wél zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van de rookmelders.

 

In de Wintertuin zitten oorspronkelijk twee geïntegreerde (in het alarmsysteem) rookmelders. Werken deze nog wel?

 

Veel bewoners/eigenaars hebben het alarmsysteem uitgeschakeld. Dan werken de rookmelders ook niet meer en bent u dus verplicht een aparte rookmelder aan te brengen.

 

Klik hier voor meer informatie.


Muizenissen

Regelmatig worden er weer (veld)muisjes waargenomen in appartementen, ook op hogere verdiepingen. Het advies is: Zorg dat er in de loggia's geen eten aanwezig is wat muizen eten. 

Huis- of veldmuizen eten alles, maar ze houden wel het meest van noten, zaden, granen en peulvruchten. Populair zijn ook vette producten, zoals boter, kaas en spek. Daarnaast is de muis gek op zoet voedsel, want van suiker krijgt hij veel energie. Dus ja, muizen komen ook op fruit af, want daar zitten suikers in.

 

Ook is het aan te raden een zgn. ultrasone muizenverjager (diervriendelijk, geen gif) te gebruiken. Deze zijn te koop bij veel online winkels.

Als je er niets aan doet heb je er zo ontzettend veel meer.  


Laadpalen voor elektrische auto’s

Tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) van de VvE van 4 november 2019 kreeg het bestuur opdracht om nader onderzoek te doen naar de mogelijkheden van het plaatsen van laadpalen voor elektrische auto’s in de garage van het gebouw Wintertuin.

Op grond van gedaan onderzoek zal het bestuur de leden op de ALV het voorstel voorleggen (vooralsnog) niet over te gaan tot het plaatsen van laadpalen voor elektrische auto’s in de garage van het gebouw Wintertuin, dan wel het faciliteren van zo'n voorziening.

 

Via onderstaande knop zijn de bevindingen van het bestuur te downloaden.