Wintertuin

 

Het onstaan van gebouw Wintertuin wordt beschreven. In onderliggende pagina's is er aandacht voor de geschiedenis (splitsingsakte) en de omgeving van het gebouw. Ook de naamgever van het Chassé Park komt aan bod.


 

Beschrijving

 

Het oorspronkelijke ontwerp van het appartementencomplex Wintertuin van de Spaanse architect Mateo is verder uitgewerkt door bureau Duinker van der Torre. De opdrachtgever was de Ontwikkelingscombinatie Chassé cv, een joint venture tussen Proper-Stok en Amstelland. Het 75 appartementencomplex bestaat uit twee onderling verbonden bouwblokken waartussen een fysiek afgesloten binnengebied voor de bewoners ligt. Het gebouw is heel open en transparant opgezet. In de geveldelen en kozijnen is veel hout verwerkt, wat het gebouw een warme en vriendelijke uitstraling geeft. Er is weinig beton of baksteen zichtbaar.

 

De appartementen hebben de beschikking over een living, open keuken, twee slaapkamers, toilet en een badkamer. Naast een eigen loggia hebben de bewoners een ruim gemeenschappelijk dakterras met uitzicht over de binnenstad, en onderin het gebouw eigen parkeergelegenheid en een berging.

 

En, het park begint bij de voordeur.

Wintertuin: midden in het Chassé park.
Wintertuin: midden in het Chassé park.

 

Overzicht verdeling appartementen

 

Onderstaand plaatje toont hoe de nummering van de appartementen in het gebouw is.