AED Reanimatieteam

Naam                                  Adres

 

Lilian Janzing                     Beg. grond nr. 11

Johan Vermeulen              2e etage nr.73

Marco Faber                       3e etage nr.113

An van Vliet                        3e etage nr.87

Joost Luiteijn                     3e etage nr.93

Ed en Fliesta Kranenburg  4e etage nr.137

 

In het najaar van 2012 is op verzoek van bewoners door de VvE een AED aangeschaft. Deze bevindt zich in een bijpassende wandkast en is te vinden naast de uitgang museumzijde. In geval van een hartstilstand van bewoners of bezoekers kan deze worden gebruikt. Een aantal bewoners hebben zich vrijwillig opgegeven voor het reanimatieteam. Sommige vrijwilligers waren al in het bezit van een EHBO-diploma, andere bewoners hebben een reanimatie-training gevolgd. Het bestuur stelt dit team in de gelegenheid om elk jaar deze training te herhalen. Uiteraard is het toegestaan dat ook andere bewoners of bezoekers, die met een AED om kunnen gaan, deze gebruiken in een noodsituatie.

 

Naast de AED hangt een instructie wat te doen in een noodsituatie en een lijst met namen van de vrijwilligers die in geval van nood kunnen helpen. Het bestuur zal de lijst van vrijwilligers actueel houden, zowel naast de AED, op de publicator en op deze website.

 

ATTENTIE: Inmiddels is het systeem bij de AED aangevuld met een knop voor alle bewoners om de leden van de AED groep op te kunnen roepen. Indien men assistentie nodig heeft van een lid van de AED groep die de AED kan gebruiken, dient men te gaan naar de hoofdingang aan de museumzijde. Daar zit aan de linkerzijde van de hoofdingang een groene knop die men dient in te drukken. Als het alarm correct geactiveerd is gaat er een flitslicht branden. Dan worden alle leden van de AED groep tegelijkertijd gewaarschuwd en komt men ter plaatse om assistentie te verlenen.

 

AED: Automatische Externe Defibrillator