Technische Commissie

 

 

Voorzitter: J. de Hoogh (Jan)

 

M. Sprengers (Maarten)

 

A.J.C. Siteur (Toon)

 

A.C.J. Koopman (Ad)

 

D.A.B. Touw (Danny) Webmaster

 


Gebruik Comelit Huistelefoon

Op de VvE Documenten pagina kun je een gebruikershandleiding downloaden van de huistelefoon.

 

Tevens kun je op YouTube een filmpje zien hoe het apparaat te gebruiken: Comelit YouTube.

 

Let op: Het systeem werkt door de techniek in het gebouw traag. U wordt verzocht éénmaal te drukken en enige seconden af te wachten voordat u opnieuw drukt. Als u meerdere malen achtereen drukt komt het systeem in de problemen en reageert het nergens meer op.


Alarmsysteem

 

Voor de bewoners van de Wintertuin heb ik (PBBS Beveiliging) een mooie actie voor het vervangen van het alarmsysteem voor een moderne versie. Dit alarmsysteem meld alarmen door naar een app. op je smartphone (iOS, Android en Windows mobile) De app. is inbegrepen bij het systeem en doormeldingen zijn helemaal gratis naar 1 of meerdere zelf te kiezen personen. Met de app. is het systeem ook aan -of uit te schakelen. Het systeem heeft ook de mogelijkheid om externe apparaten te bedienen op afstand (met de app.), zoals verlichting, verwarming, etc. Het is een professioneel alarmsysteem waar eventueel ook een certificaat voor de verzekering is af te geven. Ook een meldkamer is uiteraard aan te sluiten.

 

Op het systeem zit maar liefst 7 jaar fabrieksgarantie en u krijgt van PBBS Beveiliging 1 jaar 'aan-huis-garantie' op de installatie.

 

Het systeem vervangt uw complete huidige alarmsysteem incl. de 2 brandmelders. Het systeem is draadloos of bedraad bestelbaar voor nagenoeg dezelfde prijs. Ik heb speciaal voor de Wintertuin bewoners een mooie korting gegeven.

 

Het systeem bestaat uit:

- 1x centrale (wordt geplaatst in de meterkast)

- 1x PIR bewegingsmelder (voor de woonkamer)

- 2x magneetcontact (voor de meterkast en voordeur)

- 2x brandmelder (voor de hal en de keuken)

- 1x sirene (tegen de meterkast)

- 2x keyfob (sleutelhanger om het systeem aan en uit te zetten)

 

Kosten voor het bedrade systeem: € 947,91 inclusief BTW en installatiekosten.

Kosten voor het draadloze systeem: € 948,70 inclusief BTW en installatiekosten.

 

Info bij Pascal Brouns:

076-7114884

info@pbbs.nl


15-3-2018: Zonwering, hordeur en balkonbeglazing

De algemene ledenvergadering heeft toegestaan om aan de buitenschil van het gebouw zonwering aan te brengen in de vorm van zonneschermen of screens, mits deze wordt geleverd en aangebracht door een erkende firma precies op de hoogte is van de juiste en veilige manier van bevestigen en van de door de ALV bepaalde materialen, uitvoering en kleur. U mag geen andere materialen gebruiken.

 

Leden van de VvE hebben goede ervaringen met de firma De Deugd en Dekkers, Hazeldonksezandweg 19a, 4762 AJ Zevenbergen, 0168-330534. Een andere firma die deze materialen kan leveren is o.a.de firma Seuters, Charles Petitweg in Breda.

 

Het laten aanbrengen van genoemde zonwering en/of hordeur geschiedt voor eigen kosten en risico van de appartement eigenaar.

 

Voor de drie ramen (breedte +/- 3,85 m) direct aan het zeembalkon of voor de benedenverdieping direct aan de buitengevel is het toegestaan zonwering aan te brengen van het hieronder aangeven fabricaat:

 

Screens: Sunmaster Sunfix windvaste screens kwaliteit Sergé, kleur SO 812.

Uitval zonneschermen: Sunmaster type carré 95 uni kleur Tibelly Geel.

 

Mocht men de aanwezige screen willen vervangen door een uitvalscherm dan komen de extra schilderkosten voor het bijwerken van de kozijnen voor rekening van de eigenaar.De schilderwerkzaamheden, mogen niet door de eigenaar zelf worden geregeld. De opdracht wordt na het aanbrengen van het nieuwe uitvalscherm door de V.V.E. verstrekt en de kosten worden doorberekend aan de eigenaar. De extra schilderkosten bedragen circa € 150,-- (Prijspeil 2016).

 

Voor het op hoogte werken op de zeembalkons zijn extra veiligheidsmaatregelen verplicht gesteld.


1-3-2018: Periodieke Controle Verwarmingsunit en de mechanische ventilatie

Dit is deze winter gedaan en in de winter van 2019 wordt dat wederom gedaan. Deze controle wordt gedaan door de fa. de Noordt uit Breda. Tijdens deze controle worden de pakkingsringen vervangen van de verwarmingsunit omdat deze na verloop van tijd verharden. Hierdoor zou lekkage kunnen ontstaan. Dit lekken brengt ons bij het onderwerp waar de technische commissie U voor wilt waarschuwen. Natuurlijk kijkt U zo nu en dan in de meterkast waar de watermeter geplaatst is. In de kast ernaast kijken zal veel minder voorkomen maar het is toch beter als U dat wel elke week een keer doet. De monteur van de fa. de Noordt gaf aan dat de verwarmingsunits nu ongeveer 15 jaren oud zijn en dus kunnen gaan lekken. Dat zal dan bij de warmtewisselaar gebeuren die boven in de witte kast zit. Eerst zullen er af en toe druppeltjes komen en dat wordt naarmate de tijd doorloopt steeds erger. Zo erg dat er zelfs een straaltje water kan gaan lopen met alle gevolgen van dien. Om dit te voorkomen dient U wekelijks eenmaal te controleren of er bij u waterdruppels aan de verwarmingsunits hangen. Mocht dat zo zijn neemt u dan contact op met de fa. de Noordt. Deze komen dan ter plaatse en zullen in overleg met u maatregelen treffen. Mocht het zo zijn dat uw warmtewisselaar defect is dient hij vervangen te worden en dat is een dure reparatie. Op dit moment kost dat zo’n 850 Euro. Er zijn nu inmiddels meerdere warmtewisselaars in het gebouw vervangen. Het is overigens ook mogelijk de verwarmingsunit te huren i.p.v. te kopen. Het telefoonnummer van de fa. de Noordt in Breda is 076-5711430.

Bron: Technische Commisssie VvE W.J.Hitzert1-1-2017: Mechanische ventilatie

Veel bewoners klagen bij de monteur van de fa. de Noordt over de geringe werking van de afzuigkap in de keuken. Volgens de monteur zijn er een aantal zaken die de bewoners in het kader hiervan dienen te weten: De andere afzuiggaten in het plafond zijn net als de afzuigkap in de keuken aangesloten op de mechanische afzuiging. Deze mechanische afzuiging kan in totaal 250 kubieke meter lucht afzuigen. Bij de keuken hebben we eigenlijk bij het koken al 400 kubieke meter afzuiging nodig. Er is dus al een tekort. Als de andere afzuiggaten in de woning te ver open staan blijft er dus te weinig over voor de afzuigkap. In het toilet dient de afzuiging op 1 te staan en in de badkamer op 2. Indien de afzuiging in de badkamer te weinig blijkt te zijn dan kan deze op stand 3 gezet worden. In de keuken dient de afzuiging op 1 te staan. Hierdoor wordt voorkomen dat de afgezogen lucht ergens anders weer in het huis terecht komt en tevens gaat de afzuigkap dan meer lucht verwerken. In sommige afzuigkappen worden kleppen aangetroffen die dicht staan. Die moeten natuurlijk open staan. Er is geconstateerd dat er in sommige afzuigkappen een motor zit. Deze zou er uit verwijderd dienen te worden, met uitzondering van motoren van afzuigkappen met een koolstoffilter. Deze voeren de opgezogen lucht weer af in de woning. Het gat naar de centrale afzuiging zit dan dicht. Heeft U problemen met de afzuiging bespreek dit dan met de monteur die bij U langs komt. Bron: Technische Commissie VvE Wintertuin W.J.Hitzert