Foto's algemeen 1

 

Op deze fotopagina zijn foto's te zien van gebeurtenissen die betrekking hebben op de Wintertuin. Klik op de foto's voor een grotere afbeelding.

 


Sneeuwplezier

Maandag 11 december 2017: sneeuwplezier in de binnentuin van de Parkvilla's.

© Foto Danny Touw


Boom MEZZ geplant

De wortels van de gekapte boom bij MEZZ zijn verwijderd. Hiervoor in de plaats is een nieuwe boom geplant.

Boom MEZZ geveld

Smullen & Spullen lifestyle markt

Op zondag 11 oktober van 12:00 tot 20:00 was de Spullen & Smullen Lifestyle Markt in de zitkuil tegenover het Bredaas Museum. Thema: 'hoor de herfst'.

Zakdoeken gereed... tranen van van Cooth

Op zaterdag 29 augustus was er weer het traditionele smartlappen festival De Tranen van Van Cooth.

Smullen & Spullen lifestyle markt

Op zondag 12 juli van 12:00 tot 20:00 was de Spullen & Smullen Lifestyle Markt in de zitkuil tegenover het Bredaas Museum. Thema: 'snuif de stad'.

Spullen & Smullen lifestyle markt

Op zondag 7 juni van 12:00 tot 20:00 was de Spullen & Smullen Lifestyle Markt in de zitkuil tegenover het Bredaas Museum. Thema: 'Proef het park'.

spullen & smullen lifestyle markt

Op zondag 5 mei van 12:00 tot 20:00 was de Spullen & Smullen Lifestyle Markt in de zitkuil tegenover het Bredaas Museum. Thema: 'Vier het voorjaar'.

Onthulling plaquette 70 jaar bevrijding Breda

© Foto Danny Touw

Op zaterdag 25 oktober werd een plaquette onthuld ter gelegenheid van de viering van de 70e verjaardag van de bevrijding van Breda door de 1e Poolse Pantserdivisie onder aanvoering van Generaal Stanisław Władysław Maczek.

 

Deze plaquette staat ter hoogte van de ingang van het Breda’s Museum in het Chassé park. De onthulling werd verricht door de burgemeester van Breda Peter van der Velden en Andrew Maczek, de zoon van Generaal Maczek.

 

De plaquette is een eerbetoon aan soldaten van de 1e Poolse Pantserdivisie, namens de Federatie van organisaties van Poolse pantsersoldaten en Poolse Parochie Bisdom van Breda. Een aantal veteranen die meegevochten hebben bij de bevrijding van Breda in 1944 woonde de onthulling bij.

 

Door aanwezigheid van Poolse militairen -die een erewacht vormden- werd de onthulling erg indrukwekkend. En er was een groep Poolse padvinders. De volksliederen van Nederland en Polen werden gespeeld door een Pools militair muziekkorps. Vrolijke kleuren bij de Poolse folkloristische groep Cybinka-Grodzisk.

 

Hieronder een kleine selectie van de foto's. Voor de complete serie kijk je op SmugMug: dannytouw.smugmug.com/Cities/Breda/Breda-70-years-of-liberation/

 

Foto's Danny Touw