Technische Commissie

 

 

Jan de Hoogh (Voorzitter) 

 

Wim Schaeffer (Gebouwenbeheerder)

 

Maarten Sprengers 

 

 


Gebruik Comelit Huistelefoon

Op de VvE Documenten pagina kan een gebruikershandleiding van de huistelefoon worden gedownload.  

Op YouTube kan een filmpje hoe het apparaat te gebruiken worden bekeken: Comelit YouTube.

 

Let op: Het systeem werkt door de techniek in het gebouw traag. U wordt verzocht éénmaal te drukken en enige seconden af te wachten voordat u opnieuw drukt. Als u meerdere malen achtereen drukt komt het systeem in de problemen en reageert het nergens meer op.


Alarmsysteem moderniseren?

Voor de bewoners van de Wintertuin heb ik (PBBS Beveiliging) een mooie actie voor het vervangen van uw huidige alarmsysteem voor een moderne versie. Dit alarmsysteem meld alarmen door naar een app op je smartphone (iOS, Android en Windows mobile). De app is inbegrepen bij het systeem en doormeldingen zijn helemaal gratis naar een of meerdere zelf te kiezen personen. Met de app is het systeem ook aan- en uit te schakelen. Het systeem heeft de mogelijkheid om op afstand via de app externe apparaten te bedienen, zoals verlichting, verwarming, etc. Het is een professioneel alarmsysteem waarvoor eventueel een certificaat voor de verzekering kan worden afgegeven. Een meldkamer is uiteraard aan te sluiten.

Een compleet basissysteem kost minder dan duizend euro.

 

 

 

Een nieuwe accu voor uw huidige alarmsysteem kunnen we leveren en monteren voor €48,50 (incl. btw). Een losse accu kost €22,00 (incl. btw, excl. verzendkosten). 

 

 

Info bij Pascal Brouns:

076-7114884

info@pbbs.nl


Zonwering, hordeur en balkonbeglazing

De algemene ledenvergadering heeft toegestaan om aan de buitenschil van het gebouw zonwering aan te brengen in de vorm van zonneschermen of screens, mits deze wordt geleverd en aangebracht door een erkende firma die precies op de hoogte is van de juiste en veilige manier van bevestigen en van de door de ALV bepaalde materialen, uitvoering en kleur. U mag geen andere materialen gebruiken. Het laten aanbrengen van genoemde zonwering en/of hordeur geschiedt voor eigen kosten en risico van de appartementseigenaar.

 

Leden van de VvE hebben goede ervaringen met de firma Hazon, Showroom Spinveld 22A te Breda, 076-2070001 of 0168-330534. Een andere firma die deze materialen kan leveren is o.a.de firma Seuters, Charles Petitweg in Breda.

 

Voor de drie ramen (breedte +/- 3,85 m) direct aan het zeembalkon of voor de benedenverdieping direct aan de buitengevel is het toegestaan zonwering aan te brengen van het hieronder aangeven fabricaat:

Screens: Verano windvaste screens kwaliteit Sergé, kleur SO 812.

Uitval zonneschermen: Verano type Carré 95 uni kleur Tibelly Geel.

 

Mocht men de aanwezige screen willen vervangen door een uitvalscherm dan komen de extra schilderkosten voor het bijwerken van de kozijnen voor rekening van de eigenaar. De schilderwerkzaamheden, mogen niet door de eigenaar zelf worden geregeld. De opdracht wordt na het aanbrengen van het nieuwe uitvalscherm door de VvE verstrekt aan de huisschilder en de kosten worden doorberekend aan de eigenaar. De extra schilderkosten bedragen circa € 150,-- (Prijspeil 2016).

 

Voor het op hoogte werken op de zeembalkons zijn extra veiligheidsmaatregelen verplicht.

 


Periodieke Controle Verwarmingsunit en mechanische ventilatie

Deze verplichte tweejaarlijkse controle is in elk appartement halverwege 2019 uitgevoerd en zal in 2021 weer plaatsvinden. Deze controle wordt uitgevoerd door monteurs van de firma De Noordt uit Breda. Tijdens deze controle worden bijvoorbeeld pakkingsringen van de verwarmingsunit vervangen omdat deze na verloop van tijd verharden. Hierdoor zou lekkage kunnen ontstaan.

Kijk regelmatig niet alleen in de meterkast waar de watermeter geplaatst is, maar ook in de kast ernaast (zie foto). De monteur van De Noordt gaf aan dat de verwarmingsunits nu meer dan 15 jaar oud zijn en kunnen gaan lekken. Dat zal dan bij de warmtewisselaar gebeuren die in de witte kast zit. Eerst zullen er af en toe druppeltjes komen en dat wordt naarmate de tijd vordert steeds erger. Er kan zelfs een straaltje water gaan lopen met alle schadelijke gevolgen van dien. Om dit te voorkomen dient U eigenlijk wekelijks te controleren of er bij u waterdruppels aan de verwarmingsunits hangen. Mocht dat zo zijn neemt u dan direct contact op met de De Noordt. Deze komen dan kijken en zullen in overleg met u maatregelen treffen. Mocht het zo zijn dat uw warmtewisselaar defect is, dient hij vervangen te worden en dat is voor de eigenaar een dure reparatie. Firma De Noordt vervangt,  indien nodig, de huidige verwarmingsunit Ferroli URS  voor de Ferroli  BlueCity 300. De kosten hiervan zijn €1700,-  geplaatst,  inclusief BTW.

Er zijn nu inmiddels meerdere warmte- wisselaars in het gebouw vervangen. Het is overigens ook mogelijk de verwarmingsunit te huren i.p.v. te kopen.

Het telefoonnummer van de firma De Noordt in Breda is 076-5711430.Mechanische ventilatie

Veel bewoners klagen over de geringe werking van de afzuigkap in de keuken. Er zijn een aantal zaken die de bewoners in het kader hiervan dienen te weten. Alle afzuiggaten in het plafond zijn, net als de afzuigkap in de keuken, aangesloten op de mechanische afzuiging. Deze mechanische afzuiging kan in totaal 250 kubieke meter lucht afzuigen. Bij de keuken hebben we eigenlijk bij het koken al 400 kubieke meter afzuiging nodig. Er is dus al een tekort. Als de andere afzuiggaten in de woning te ver open staan blijft er dus te weinig over voor de afzuigkap. In het toilet dient de afdichting op 1 te staan en in de badkamer op 2. Indien de afzuiging in de badkamer te weinig blijkt te zijn dan kan deze op stand 3 gezet worden. In de keuken dient de afzuiging op 1 te staan. Hierdoor wordt voorkomen dat de afgezogen lucht ergens anders weer in het huis terecht komt en tevens gaat de afzuigkap dan meer lucht verwerken. In sommige afzuigkappen worden kleppen aangetroffen die dicht staan. Die moeten natuurlijk open staan. Er is geconstateerd dat er in sommige afzuigkappen een motor zit. Deze zou er uit verwijderd dienen te worden, met uitzondering van motoren van afzuigkappen met een koolstoffilter. Deze voeren de opgezogen lucht weer af in de woning. Het gat naar de centrale afzuiging zit dan dicht. Heeft U problemen met de afzuiging bespreek dit dan met de monteur die bij U langs komt. Bron: Technische Commissie.